Societat 01/09/2017

Els treballadors d'Eulen a Barajas reclamen les mateixes condicions que al Prat

La companyia readmet els dos acomiadats a Barcelona i desistirà de la demanda contra el comitè

Ara
2 min
Catalunya acapara quasi un terç dels viatgers ‘low cost’ a Espanya

MadridDesprés que aquesta setmana l'arbitratge obligatori imposat pel govern espanyol hagi determinat que Eulen haurà de pagar 200 euros més als seus treballadors i retirar les sancions, els treballadors d'aquesta empresa a Barajas també volen les mateixes condicions. El comitè d'empresa d'aquest col·lectiu de treballadors a l'aeroport de Madrid es reunirà el proper dimecres amb la direcció per intentar negociar condicions econòmiques i organitzatives similars a les que han reclamat els vigilants de l'aeroport català.

Els treballadors d'Eulen a l'aeroport madrileny no s'encarreguen de la seguretat, sinó que treballen als filtres de facturació i a les zones de l'exterior per passar camions de mercaderies per raigs X. També a la zona pública i perimetral amb cotxes.

"Volem a nivell nacional els 200 euros del plus més el plus per radioscòpia per les 162 hores que treballem al mes", han apuntat a Europa Press fonts del comitè dels treballadors. Reclamen també aspectes com ara la formació de la plantilla, la difusió d'informes i ordres, descansos i relleus i l'actualització de l'avaluació de riscos.

Eulen readmet els acomiadats

Desistirà de la denúncia contra el comitè de vaga

Per la seva banda, Eulen ha confirmat avui la readmissió dels dos treballadors dels controls de seguretat del Prat que va acomiadar durant el conflicte. La companyia ja va avançar que acataria el laude i, per això, avui ha fet pública la readmissió d'aquests treballadors. Eulen ha explicat que els empleats van ser acomiadats per no presentar-se al seu lloc de treball després que la delegació del govern espanyol a Catalunya designés serveis mínims del 90% durant la vaga. Eulen també ha retirat les sancions imposades pels mateixos motius i els dos expedients sancionadors oberts.

Sobre l'augment de salari de 200 euros, l'empresa ha donat instruccions perquè es rectifiquin les nòmines d'agost per incorporar-hi la retribució. A més, també han aclarit que desistiran de la denúncia que van interposar contra el comitè de vaga en considerar que la convocatòria d'aturades era il·legal. Com que havia quedat suspesa de mutu acord, l'empresa ho deixarà córrer.

stats