SOCIETAT
Societat 25/02/2012

Els treballadors del metro desconvoquen la vaga durant el Mobile World Congress

Un 74% dels empleats decideixen acceptar la proposta de la direcció de TMB. Els empleats d'autobusos, en canvi, començaran una aturada dilluns, prorrogable fins dijous

Vicenç Moliné
1 min
Recompte de vots a l'estació de metro Santa Eulàlia / VICENÇ MOLINÉ

BarcelonaEls treballadors del metro de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) han ratificat aquest dissabte la posició del seu comitè d'empresa de desconvocar la vaga, prevista durant els quatre dies del Mobile World Congress. Un 74,66% dels empleats que han participat en el referèndum han decidit acceptar les condicions de la direcció de TMB, fet que evita l'aturada. Han optat pel 'sí' 1.735 empleats, mentre que han emès un vot negatiu 574 treballadors, el 24,70%. Només hi ha hagut 13 vots en blanc i 2 de nuls. La participació, des de divendres fins a aquest dissabte, ha estat elevada. Han aportat la seva opinió sobre el conflicte laboral i la vaga –mesura de força vinculada a la negociació salarial amb TMB– gairebé un 70% de la plantilla del metro, dels quals 3.372 estaven cridats a votar. La consulta amb les urnes suposa un trencament de la unitat d'acció dels empleats de metro i bus, acordada ara fa un mes. La tensió que motiva aquest divorci ha fet que agents dels Mossos d'Esquadra hagin organitzat un dispositiu en l'espai que es fa el referèndum per evitar incidents.

La plantilla d'autobusos ja ha convocat una assemblea per diumenge a les 9 del vespre per decidir a mà alçada si mantenen la seva vaga o se sumen a l'acord decidit pels treballadors del metro. La reunió de divendres entre els representants sindicals d'autobusos i la direcció de TMB va acabar sense acord, i si no canvien d'opinió abans de la mitjanit de diumenge, a partir de dilluns els treballadors començaran una aturada prorrogable fins dijous, coincidint amb el Mobile World Congress.

stats