SOCIETAT
Societat 04/05/2012

Treballadors dels FGC es tanquen a la seu del departament d'Empresa i inicien una vaga de fam

Els set empleats reclamen que l'empresa s'assegui a negociar el conveni col·lectiu després que la reunió entre el comitè i la direcció de FGC hagi acabat sense cap acord

Efe
1 min

BarcelonaSet treballadors de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) s'han tancat avui a la seu del departament d'Empresa i Ocupació i han iniciat també una vaga de fam per reclamar a l'empresa que s'assegui a negociar el conveni.

El comitè d'empresa i la direcció de FGC han mantingut avui una reunió amb la mediació de Treball que ha acabat sense acord, cosa que ha motivat que un grup de set representants dels treballadors hagi decidit després iniciar la tancada.

El fracàs d'aquesta reunió de mediació ha provocat, a més, que el comitè hagi ratificat la convocatòria de vaga dels treballadors de FGC per als pròxims 10 i 11 de maig, a banda de tres dies més aquest mes i tres al juny, davant la negativa de l'empresa de negociar el conveni col·lectiu.

Un dels delegats de CCOO al comitè d'empresa, Miguel Ángel Herrero, ha explicat que mantenen la convocatòria de vaga per a aquests vuit dies després de constatar que la direcció d'aquesta empresa pública "no té cap voluntat de negociar".

Els treballadors de FGC van aprovar aquest calendari de protestes en assemblees celebrades als seus llocs de treball els passats 26 i 27 d'abril.

Herrero ha assegurat que els treballadors han fet "esforços per buscar la negociació i estalviar el conflicte", però que aquests no s'han vist correspostos per l'empresa.

Els representants dels treballadors denuncien que l'empresa els aplica totes les retallades salarials que el govern català ha plantejat per a la funció pública i que, a més, la direcció es nega a negociar el conveni col·lectiu del 2012.

stats