Matí d'aglomeracions i cues al metro en una nova jornada de vaga per l'amiant

El nombre de passatgers cau un 18% respecte d'un divendres normal durant l'aturada del matí

Les dades provisionals de validacions de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) indiquen una disminució de passatgers durant aquesta nova jornada de vaga al metro. De les 7 a les 9 del matí, el descens de validacions ha estat del 18% aproximadament respecte d'un divendres normal. La disminució acumulada de les 5 a les 9 ha sigut del 14%.

Per prevenir aglomeracions, TMB ha regulat l'accés a l'interior de les estacions La Sagrera, Sagrada Família i, de manera puntual, Verdaguer. Altres mitjans, com la xarxa d'autobusos, han vist incrementat el nombre de passatgers. D'altra banda, les queixes dels usuaris molestos per aquesta nova aturada no s'han fet esperar. Les xarxes socials anaven plenes aquest matí de piulades de persones que denunciaven la insuficiència dels serveis mínims. En alguns casos, els viatgers han hagut d’esperar més de 25 minuts que arribessin els combois a les andanes, plenes de gom a gom.

Els treballadors del metro protesten per la crisi de l'amiant. La primera aturada ha començat a les 6 h i s'ha acabat a les 10 h. En hores vall hi haurà un servei mínim del 20% i en hores punta del 40%. Tornarà a haver-hi aturades de 18 h a 20 h (amb el 40% del servei) i de 21:35 h a 23:35 h (amb el 20%).

Els treballadors del metro es tornen a manifestar com ja van fer en diverses ocasions a l'abril per denunciar el silenci de l'empresa sobre la crisi de l'amiant que ha afectat la salut de més d'una desena d'extreballadors.

La companyia ha informat que ha examinat  la salut de 889 treballadors per detectar si pateixen alguna afectació pleural per inhalació d'amiant i ha assegurat que en l'últim mes no n'ha sortit cap nou cas. En total hi ha 25 operaris diagnosticats.