Societat 08/08/2011

Els treballadors de terra anuncien dos dies de vaga aquest mes als aeroports

60.000 persones estan cridades a seguir la vaga el 18 d'agost, coincidint amb la visita del Papa a Madrid, i el 26 d'agost

Redacció
1 min

BarcelonaEls sindicats CCOO, UGT i USO han convocat els 60.000 treballadors del sector de l'assistència en terra als aeroports del conjunt de l'Estat a dues jornades de paga per als propers dies 18 (coincidint amb la visita del Papa a Madrid) i 26 d'agost per denunciar l'"incompliment reiterat del conveni per parte de l'empresa WFS (encargada de la càrregaals aeroports de Madrid i Barcelona) i de d'altres operadors". La convocatòria s'estén a totes les empreses que duen a terme aquesta activitat. Està previst que les dues aturades de servei s'allarguin durant les 24 hores. La patronal del sector es reunirà aquest dimarts amb els sindicats per intentar arribar a un acord sobre els serveis mínims.

Segons han expressat els sindicats en una nota de premsa, l'objectiu d'aquesta protesta serà denunciar "l'incompliment del conveni col·lectiu del sector, per l'activitat permissiva del Ministeri de Foment, a través d'Aena i Aena Aeroports, i per la política economicista del departament que dirigeix José Blanco en relació amb les concessions d'aquest important servei aeroportuari".

stats