SOCIETAT
Societat 10/08/2011

Els treballadors del bus turístic desconvoquen la vaga després de pactar la readmissió dels acomiadats

Els autobusos turístics tornen a circular regularment després que l'empresa Barcelona City Tours i el sindicat hagin arribat a un pacte

Acn
2 min
Un autobús surt de la cotxera de Barcelona City Tour, a l'Hospitalet de Llobregat / ACN

BarcelonaTots els busos turístics de Barcelona tornen a circular amb normalitat des d'aquest dimecres. La vaga a l'empresa Barcelona City Tours, que aturava el servei els dilluns, dimecres i divendres d'agost, ha sigut desconvocada després que els representants dels treballadors i la direcció de l'empresa arribessin a un acord dimarts al vespre, després de quatre hores de reunió. Ambdues parts van acordar readmetre la vintena de conductors acomiadats a inicis d'aquesta setmana i arxivar les desenes d'expedients per "faltes molt greus" oberts en el marc del conflicte. Ara portaran les reivindicacions dels empleats al Tribunal Laboral, que emetrà una decisió que serà vinculant, segons han informat fonts del comitè d'empresa.

L'acord inclou la readmissió de la vintena de conductors que van ser acomiadats entre dilluns i dimarts per haver tornat a la cotxera de l'Hospitalet de Llobregat quan es van sumar a una aturada anterior. Aquests conductors havien sigut expedientats abans que la direcció els fes fora per carta per haver comès "una falta molt greu". També havien sigut expedientats una vintena de treballadors més a inicis d'aquesta setmana, per sumar-se a l'aturada de dilluns, que l'empresa considerava "il·lícita". Aquests expedients també han sigut aixecats, segons ha assegurat el comitè.



Ara treballadors i direcció portaran el seu conflicte al Tribunal Laboral, que haurà de prendre una decisió que serà vinculant per a les parts per acord seu. Els magistrats hauran de decidir si donen o no la raó als sindicats, que reclamen que els conductors i els guies cobrin l'hora en la qual s'aturen per menjar i una dieta corresponent, volen que tothom cobri el mateix per treballar en festiu, que els guies tinguin una millor categoria laboral i no se'ls reclami l'import quan el recompte de les caixes no quadra amb els tiquets venuts.

stats