Societat 17/03/2011

Fins dissabte a la nit no hi haurà trens entre Terrassa i Manresa

El conseller Recoder vol garantir que no hi haurà cap més esllavissada. Una roca de grans dimensions va provocar el descarrilament d'un tren de la R4 a Vacarisses i va causar onze ferits lleus

Redacció
1 min
Els operaris ja treballen per retirar el tren i les pedres que van causar l'accident / ACN

VacarissesEl servei ferroviari de la R4 entre Terrassa i Manresa no es reprendrà almenys fins dissabte a les 23 hores de la nit, segons ha explicat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder. Durant tot el dia de dijous, els tècnics han començat a treballar per retirar de la via la roca de 40 tones que ahir a última hora va fer descarrilar un comboi de Rodalies entre Vacarisses i Viladecavalls, al Vallès Occidental. Els operaris també hauran de retirar el tren accidentat, que ha quedat malmès.

El conseller Recoder, que ha estat en contacte amb el director de Rodalies a Catalunya, Miguel Ángel Remacha, ha insistit en la necessitat de garantir que no hi hagi cap altre esllavissada i netejar la via del tren. Els operaris també volen assegurar els talussos perquè el trànsit ferroviari no torni a registrar incidències en aquest punt.

Perquè les afectacions als usuaris habituals de la línia no siguin tan greus, la companyia ha previst un dispositiu especial amb 40 autobusos i 30 persones que es dedicaran a atendre els clients de les estacions afectades. Onze persones van resultar ferides, de caràcter lleu, a conseqüència del descarrilament. Sis van ser evacuades, tres d'elles cap a l’Hospital de Manresa i els altres tres a la Mútua de Terrassa. El comboi transportava, en total, 41 passatgers.

stats