Els treballs per reparar la via del Priorat on ha descarrilat un tren s'allargaran dies

La connexió entre Móra la Nova (Ribera d'Ebre) i Pradell de la Teixeta (Priorat) es fa amb un bus alternatiu

El servei ferroviari de la línia R15, que uneix Saragossa i Reus, està interromput des d'ahir a la nit pel descarrilament d'un tren de mercaderies als Guiamets (Priorat), segons informa Renfe. Els tècnics d'Adif han començat a encarrilar els combois bolcats per poder-los retirar de la via i a recollir els papers que carregaven, que ocupen bona part de la infraestructura. El descarrilament va danyar la catenària, la senyalització i el sistema de canvi d'agulles, i fins a aquest divendres no es podrà fer una previsió de quan tornarà a estar operativa la via. 

Mentrestant, els tècnics han començat a recollir dades per esbrinar les causes de l'accident, que no va provocar cap dany personal. El descarrilament del tren de mercaderies de l'empresa Comsa es va produir cap a les nou de la nit d'aquest dimecres a l'estació dels Guiamets. Protecció Civil ha activat la fase de prealerta del pla d'emergències Ferrocat. 

Transport per carretera

A causa d'aquest incident, està interromput el servei de tren entre Móra la Nova (Ribera d'Ebre) i Pradell de la Teixeta (Priorat) de la R-15 i dels trens regionals que vénen de Saragossa, i Renfe ha establert un pla de transport alternatiu per carretera per als viatgers dels trens afectats.

Més continguts de