Societat 03/07/2012

Un de cada tres nens barcelonins de 8 i 9 anys té excés de pes

L'Ajuntament impulsa un programa a les escoles per implantar hàbits d'alimentació saludable, un mínim de mitja hora d'exercici físic al dia i menys de dues hores davant la televisió o l'ordinador

Ara
1 min

BarcelonaUn de cada tres nens barcelonins d'entre vuit i nou anys té excés de pes. En concret, un 20,2% té sobrepès i un 15,8% obesitat. Aquestes són les dades extretes a través del control a 2.894 nens en el marc del Programa de Prevenció de l'Obesitat Infantil (POIBA) que busca implantar hàbits d'alimentació saludable, un mínim de mitja hora diària d'exercici físic i reduir a menys de dues hores el temps que dediquen els infants a les pantalles (ordinador, consoles, televisió).

L'estudi ha constat que, en aquestes edats, l'obesitat és major entre els nens (18%) que entre les nenes (13%), així com també és més present en entorns desfavorits (21%) que en entorns més afavorits (13,2%). A més, menjar a l'escola és un factor que "protegeix" dels problemes de pes. També funcionen com a factors de protecció que el fet que el nen no mengi sol i que no ho faci davant de la televisió, ja que aquestes conductes porten a menjar més i de forma més desordenada, segons ha destacat el doctor Carles Ariza, que coordina el projecte.

Els resultats de menors amb excés de pes Barcelona ciutat són més positius que a la resta de Catalunya, on de mitjana hi ha un 25,5% de casos de sobrepès i un 16,8/ d'obesitat. I també que al conjunt de l'Estat, amb un 26,1% de sobrepès i un 19,1% d'obesitat.

El programa que ha posat en marxa Barcelona ja s'ha aplicat, en el curs 2012-2013, a 1.793 escolars de 48 centres de la ciutat i, el curs vinent, arribarà a 59 escoles més. En total, doncs, n'hauran pres part 4.000 nens i nenes de tercer i quart de primària del total de 12.000 que hi ha a la ciutat.

stats