Societat 06/05/2012

Amb el tres de vuit per bandera

Terrassa, Perafort i Cerdanyola han viscut les millors diades castelleres del cap de setmana

Efren Garcia
2 min
Tres de vuit, jove de Tarragona

Una setmana més el 3d8 situa el llistò de les construccions castelleres amb el permís del dos de vuit que els Castellers de Vilafranca i els Minyons de Terrassa ja han estrenat en setmanes anteriors. Les colles de la franja mitja segueixen treballant fort per preparar un estiu d'alt voltatge.

Barcelona estrena el tres de vuit

Els Castellers de Barcelona segueixen posant les bases a la que esperen que sigui la temporada en què es retrobin amb els castells de nou pisos. Ja va ser la primera colla a descarregar enguany el quatre de vuit i ara, amb l'estrena del tres, se situa de nou a l'alçada de les millors formacions.

La clàssica de vuit domina la jornada

La Colla Jove Xiquets de Tarragona a Terrassa, els Minyons de Terrassa a Perafort i els Castellers de Barcelona a Cerdanyola han completat aquest cap de setmana l'anomenada clàssica de castells de vuit. La Joves de Valls també ha descarregat els dos castells bàsics de vuit però els ha acompanyat del set de set.

Els Sagals es ratifiquen als vuit pisos

Tot i que han hagut de desmuntar-ne el peu en tres ocasions, els Sagals d'Osona han segellat una gran actuació a Centelles repetint el carro gros que van estrenar el primer d'abril. Han acompanyat el quatre de vuit amb el set de set i el tres aixecat per sota; tots dos, castells de la gamma alta de set.

Segueix la falera del set

Després dels èxits obtinguts a finals de la temporada passada, enguany l'estructura de set homes per pis està causant sensació. Aquest cap de setmana una colla clàssica com la Joves de Valls s'ha apuntat a la nova moda al descarregar el seu primer set de set. A banda dels sets de set cada cop més habituals, cal destacar especialment el peculiar set de sis amb agulla que la Jove de Vilafranca ha descarregat a Figueres.

stats