Triaven dones grans soles, les enganyaven i les assaltaven a cops per robar-los

Una de les víctimes del grup desarticulat pels Mossos, de 84 anys, va morir a causa de les ferides

Els Mossos d'Esquadra van arrestar la setmana passada un home i una dona per robar amb violència a dones grans que vivien soles, segons han comunicat avui. Formaven part d'un grup amb dos homes més que ja eren a la presó per no pagar multes penals. Triaven les víctimes a les esglésies, se'n guanyaven la confiança per saber on vivien i llavors les assaltaven a casa.

Segons els Mossos els lladres violents es feien passar per captaires a les esglésies, triaven les dones que duien joies o complements cars i hi parlaven per saber detalls com si vivien soles o si tenien família. Quan aconseguien la informació les seguien fins a casa, s'esperaven fins que estaven a punt de sortir i llavors les assaltaven i les feien entrar de nou a la casa per robar-los.

El cas es va començar a investigar l'1 de desembre, quan un home va trobar la seva germana de 84 anys estirada al terra de casa seva a l'Hospitalet i lligada de peus i mans amb cinta americana. Estava ferida i mig inconscient, i a causa de l'agressió va morir al cap de tres setmanes. Havien regirat el pis per robar.

El 5 de gener, també a l'Hospitalet, una dona de 81 anys es va despertar de cop mentre dormia quan algú li obria el calaix de la tauleta de nit. Va fer un crit i el lladre la va fer callar a cops de puny, que li van fer perdre la pròtesi dental.

Els agents de l'àrea d'investigació criminal de la regió policial metropolitana sud que investigaven el cas van començar a sospitar d'un grup d'homes d'origen romanès que vivien a l'Hospitalet. Però la seva recerca va coincidir amb una investigació en marxa del grup de robatoris violents de Barcelona per una sèrie d'assalts semblants.

En tots els casos les víctimes sempre eren dones grans i amb problemes per moure's, de 81 a 87 anys. Una altra de les dones assaltades, del barri de Sants de Barcelona, ni tan sols hi veia bé, a més de patir altres problemes de salut.

Segons els Mossos, els quatre membres del grup són romanesos d'entre 19 i 36 anys. A la dona que va acabar morint li van trobar restes d'ADN d'un dels investigats. Quan els investigadors van descobrir que els presumptes agressors seguien dues dones i un home grans per preparar més assalts van decidir intervenir: van entrar al pis dels investigats el 22 de març. Hi van trobar mig centenar de joies i rellotges i un abric de bisó.