Societat
Societat 20/02/2011

Una dona troba la seva filla donada per morta i robada fa 40 anys

L'ADN confirma el primer cas de robatori de nens recent nascuts. Familiars de 261 nens robats van presentar una denúncia conjunta a la Fiscalia

Redacció
1 min

BarcelonaUna dona de 40 anys és el primer cas de nens robats durant el franquisme i els primers anys de la democràcia que s'ha confirmat. Proves d'ADN han demostrat que la mare va ser enganyada quan se li va dir que la seva filla recent nascuda havia mort, al 1970. Segons publica avui El País, la nena va ser robada i entregada en adopció a una altra família, com es creu que va passar en molts altres casos. L'Associació Nacional d'Afectats per Adopcions Irregulars (Anadir) va presentar una denúncia conjunta a la Fiscalia General de l'Estat el passat 27 de gener perquè s'investiguin els casos de 261 possibles nens robats.

Centenars de dones han denunciat que creuen que se'ls van robar els fills entre els anys 50 i els 90. Els casos són molt semblants: els deien que el fill que acabava de néixer havia mort, i que no els convenia veure'n el cadàver. El fiscal general de l'Estat, Cándido Conde-Pumpido, ha remès els casos a les fiscalies provincials. Paral·lelament, el ministre de Justícia, Francisco Caamaño, s'ha compromès aquesta setmana a facilitar proves gratuïtes d'ADN als afectats (sempre que hi hagi una autorització judicial).

Aquest primer retrobament ha estat a Barcelona, però mare i filla han preferit mantenir l'anonimat.

stats