Societat 17/10/2013

Troben una combinació de fàrmacs que millora la supervivència en el càncer de pàncrees

Investigadors de l'Hospital de la Vall d'Hebron han participat en l'estudi internacional sobre la patologia

Acn
1 min
L'edifici principal de l'Hospital Vall d'Hebron / FRANCESC MELCION

BarcelonaUn estudi conjunt d'investigadors dels Estats Units, Europa i Austràlia ha demostrat que la combinació de dos fàrmacs, nab-paclitaxel i gemcitabina, millora la supervivència en el càncer de pàncrees. En aquest estudi, publicat a 'The New England Journal of Medicine', hi han participat investigadors de l'Hospital Universitari de la Vall d'Hebron i del Vall d'Hebron Institut d'Oncologia (VHIO).

A l'assaig hi van participar 861 pacients. La mitjana de supervivència a l'any va ser del 35% en els pacients als quals es va administrar el combinat dels dos fàrmacs, davant del 22% en els pacients als quals no es va aplicar aquesta opció. En dos anys, el percentatge de supervivència va ser del 9% i del 4%, respectivament.

Dels 861 pacients que van participar en l'estudi, a la meitat se'ls va administrar la combinació de nab-paclitaxel i gemcitabina i a l'altra meitat només el fàrmac gemcitabina. Els efectes adversos del nou fàrmac van ser similars als del tractament amb un sol medicament.

El Dr. Josep Tabernero, cap del Servei d'Oncologia Mèdica de l'Hospital Universitari de la Vall d'Hebron i autor de l'estudi, assegura que les dades "suposen un pas endavant en el control d'aquesta malaltia amb un pronòstic tan dolent". La combinació dels dos productes, segons Tabernero, serà "un dels referents del tractament del càncer de pàncrees avançat i dels nous fàrmacs que s'estan desenvolupant per al tractament d'aquesta malaltia".

stats