TRIBUNALS
Societat 06/02/2013

El TSJC rep l'informe del jutge Velasco i haurà de decidir si imputa Crespo pel cas de la màfia russa

És el document que argumenta la imputació de l'exalcalde de Lloret i diputat de CiU, que per la seva condició d'aforat no pot ser imputat per l'Audiència Nacional. El tribunal català haurà de decidir ara quins tres magistrats s'estudiaran la causa

Ara
1 min

BarcelonaEl Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebut aquest dimecres l'exposició raonada redactada pel jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco que argumenta la imputació de Xavier Crespo en el cas de la màfia russa de Lloret. Com que l'exalcalde de la població és aforat –diputat de CiU al Parlament–, el jutge Velasco ha de derivar la decisió a l'alt tribunal català.

Com a pas previ a resoldre la imputació de Crespo, la Sala Civil i Penal del TSJC escollirà quins tres magistrats estudiaran la causa i se'n designarà un ponent. El tribunal també demanarà informe al fiscal. Després d'analitzar la documentació remesa per Velasco, el TSJC dictarà una resolució per tal d'admetre la competència del tribunal i començar la instrucció del cas si el diputat de CiU és imputat. El magistrat instructor de la causa –en aquest cas el mateix ponent–, citarà l'imputat i ordenarà la pràctica de diligències que consideri oportunes per avançar en la instrucció.

stats