Societat 18/02/2011

La tuneladora de l'AVE avança; ara, a tocar de la Pedrera

Un equip d'especialistes revisarà fins diumenge les dents de la tuneladora, ara sota el carrer de Provença, perquè la setmana vinent comenci sense problemes el perforament del segon tram crític del traçat del tren d'alta velocitat per la Ciutat Comtal

Redacció
1 min
lapedrera

BarcelonaAmb una velocitat rècord de 42 metres per dia i ajudada per l'homogeneïtat del subsòl, la tuneladora Bàrcino ja és a 50 metres de la Pedrera sota el carrer de Provença, després d'haver travessat Pau Claris dimarts. El momument de Gaudí té uns fonaments poc profunds i fràgils, per això un equip d'especialistes revisarà les dents de la tuneladora fins diumenge perquè la setmana vinent iniciï sense problemes el perforament del segon tram crític del traçat del tren d'alta velocitat per la Ciutat Comtal i travessar d'aquesta manera el passeig de Gràcia. L'altre monument de Gaudí per sota del qual passarà la tuneladora, la Casa Milà, ja té a punt la pantalla subterrània de pilons que la protegirà, a més dels 90 dispositius d'altra precisió que crivellen la façana, l'entorn de l'edifici i les seves parets interiors. Al terrat de la Pedrera hi ha, a més, quatre punts de mesura, també amb làser, de la geometria dels arcs de pedra i argamassa que formen l'estructura de l'àtic. Adif, d'altra banda, assegura que controlarà qualsevol alteració en "l'arquitectura de gran esveltesa" de Gaudí.

Les obres seran vigilades pels mateixos experts de la Unesco que van tutelar el pas de la màquina pel carrer de Mallorca, a quatre metres dels fonaments de la façana de la Glòria de la Sagrada Família. També se n'encarregaran els tècnics del comitè internacional constituït pel ministeri de Foment.

stats