Societat 22/07/2013

El turisme estranger, a l'alça: un 5,7% més de visitants entre el gener i el juny

Catalunya va rebre 6,6 milions de turistes estrangers fins al juny. L'increment encara és més fort a les Illes i el País Valencià

Europa Press / Ara
2 min
Turistes a la platja, aquest estiu. Cèlia Atset

BarcelonaCatalunya ha rebut 6.685.872 turistes internacionals fins al juny, un 5,7% més respecte del mateix període de 2012, i ha acaparat el 25,6% de els 26,1 milions d'arribades a Espanya, segons l'enquesta de moviments turístics difosa aquest dilluns pel ministeri d'Indústria, Energia i Turisme.

Segons les dades del departament del govern espanyol dirigit per José Manuel Soria, els països nòrdics, el Regne Unit, França i Rússia són els mercats que més han contribuït al creixement del turisme a l'estat espanyol aquest últim semestre.

En concret, Regne Unit ha enviat un 4,5% més de visitants entre el gener i el juny, mentre que d'Alemanya, el segon mercat més important, n'han arribat un 3,1% més.

L'increment més important ha estat el del turisme rus, amb un 33,6% més que l'any passat, cosa que representa 587.926 arribades. En canvi, hi ha hagut una caiguda en mercats tradicionals com Itàlia (-12,9%), Portugal (-6,9%)

Catalunya rep més visitants que cap altra zona de l'estat

Amb un increment del 5,7% i un total de 6,68 milions de turistes estrangers, Catalunya ha estat la principal destinació del semestre, amb un 25,6% del total de les arribades, seguida de les Canàries, amb un increment del 0,6% i el 19,2% del total de les arribades.

Després, se situen les Illes, amb 4,2 milions de turistes, un 16,3% del total, amb un increment més marcat respecte de l'any passat: un 10,5%.

Però el creixement més accentuat ha estat al País Valencià, on han arribat un 14,1% més de turistes, fins a un total de 2,5 milions, que representen un 9,6% del total de visitants de l'estat.

La Comunitat de Madrid ha caigut un 4,8% i ha aconseguit 2,1 milions de turistes, el 8,2% del total.

Xifres de rècord al mes de juny

Al juny van arribar a Espanya 6,3 milions de turistes estrangers, fet que suposa un augment del 5,3% respecte del mateix mes de l'any anterior, un nou màxim històric en la sèrie en comparació amb altres mesos de juny.

Per mercats, el Regne Unit va augmentar un 4,9% i va enviar prop del 27% dels visitants. Les Balears van ser el seu principal destí i la que més ha augmentat en termes absoluts.

Les Illes van van rebre al juny 1,7 milions de turistes, fet que suposa un 9% d'augment. Catalunya va ocupar el mes passat la segona posició estatal, amb un creixement del 6,7% i un volum de turistes estrangers de gairebé 1,6 milions.

stats