CANVI LEGISLATIU
Societat 08/04/2012

Holanda vol vetar el turisme de la marihuana

La coalició de dretes del primer ministre Mark Rutte vol restringir la venda de cànnabis als coffee shops i prohibir la venda de drogues als no residents

David Jolly/the New York Times
1 min
'COFFEE SHOPS' EN RISC  Amsterdam tem perdre turistes, ja que el govern holandès pressiona per prohibir la venda de drogues als no residents.

Amsterdam p { margin-bottom: 0.21cm; } Holanda ofereix molts atractius als visitants però el fet és que gairebé una quarta part dels quatre milions de turistes estrangers anuals d'Amsterdam visiten els coffee shops, on es permet la venda de cànnabis en petites quantitats.

Però potser els dies d'Amsterdam com a destí de vacances bromoses estan comptats. La coalició de dretes del primer ministre Mark Rutte pressiona per restringir severament les activitats dels coffee shops i prohibir la venda de drogues als no residents.

p { margin-bottom: 0.21cm; } Si les mesures superen una impugnació judicial i l'oposició de l'administració local, la primera fase començarà l'1 de maig als coffee shops del sud del país i s'estendrà a tot el país l'1 de gener del 2013. Els coffe shops passaran a ser clubs només per a socis, amb un límit de 2.000, només holandesos. Els clubs hauran de mantenir un registre i demanar el document d'identitat. Els propietaris que no acompleixin la llei s'enfrontaran a un procés penal.

"Crec que cap a les acaballes de l'any vinent, ja no hi haurà turisme de droga a Holanda", va dir en una entrevista al diari Haia, Ard van der Steur, membre del parlament i portaveu del Partit Popular per la Llibertat i la Democràcia. "Hem creat una extraordinària indústria delictiva i ens n'hem de desempallegar".

Pots llegir l'article complet a l'ARA PREMIUM.

stats