Publicitat
Publicitat

El turisme mundial creix un 5% aquest any fins als 1.100 milions de visitants

L'OMT destaca que aquestes dades són "més impressionants" si es té en compte el context de crisi econòmica i les tensions geopolítiques

El secretari general de l'Organització Mundial del Turisme (OMT), Taleb Rifai, ha assegurat aquest dimecres que el turisme ha crescut un 5% aquest any a nivell mundial i un 4% a Europa, amb una previsió de 1.100 milions de visitants.

Rifai ha explicat que aquestes dades són "més impressionants" si es té en compte el context de crisi econòmica i les tensions geopolítiques; ho ha dit en el marc de la III Cimera Mundial de Turisme Urbà, que impulsen l'OMT, el Ministeri d'Indústria i Turisme i Turisme de Barcelona. Així mateix, l'OMT ha pronosticat que el turisme seguirà creixent en els propers anys, i que el 2030 hi haurà 1.800 milions de turistes a tot el món.

El secretari ha reivindicat el paper transformador del turisme a les ciutats, i ha destacat que ajuda al desenvolupament socioeconòmic i a la creació d'ocupació, així com a rejovenir els municipis millorant infraestructures i incrementar la seva diversitat cultural.

És la primera vegada que la cimera se celebra a Barcelona, després que en les dues anteriors edicions es fes a Istanbul (Turquia) i Moscou (Rússia).

Hi participen més de 450 professionals de tot el món i se celebraran quatre sessions: 'Preparant l'escenari: oportunitats i amenaces d'un entorn en evolució', 'El turisme com a motor per modelar ciutats i els seus voltants', 'Turisme intel·ligent i responsable: coneixements i tecnologia ', i' Mesura del turisme urbà per a l'avaluació comparativa mundial'.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de