Desconcert entre els turistes al Prat per la vaga de taxis

Els serveis alternatius per desplaçar-se, com l'Aerobús, la línia 9 del metro o les línies convencionals d'autobús i de tren, estan en risc de col·lapsar-se

Un dels punts més conflictius cada cop que hi ha vaga de taxis a l'àrea metropolitana és l'aeroport del Prat, on hi ha l'estació més gran de Catalunya. A les complicacions habituals, a més, cal sumar-hi que som a finals de juliol, en plena temporada d'estiu, i que el trànsit de passatgers és el més elevat de tot l'any.

Vaga de taxis: volen col·lapsar l'aeroport i el port

Ben aviat han arribat els primers viatgers desconcertats, com l'Armando i la seva dona, una parella de brasilers que estan de vacances i avui arribaven a Barcelona des d'Eivissa. En el seu cas, com que anaven molt carregats, han decidit anar a llogar un cotxe; això sí, lamentant que arribar a la capital catalana els sortirà més car del que esperaven.

Normalment, l'opció més popular és l'Aerobús, ja que és la manera més ràpida d'arribar al centre de Barcelona. L'empresa que opera el servei sol reforçar l'operativa per fer front a l'augment de la demanda, però tot i així acostumen a formar-s'hi cues.

Aquestes cues avui encara podrien ser majors si es consuma la marxa lenta dels taxistes, que pretén col·lapsar, entre d'altres, l'accés al Prat. Això faria que els autobusos que sortissin de les dues terminals no hi poguessin tornar i, per tant, no es podria donar resposta als qui vulguin agafar l'Aerobús. I compte, perquè si llavors van a buscar el metro, s'hauran de carregar de paciència perquè hi ha poques màquines per comprar els bitllets i, segurament, també hauran de fer cua.