Publicitat
Publicitat

COSTA DAURADA

Els turistes més nombrosos de la zona

La Costa Daurada és la primera destinació en turistes russos a l'Estat. L'any passat hi van passar uns 250.000 ciutadans d'aquest país, la majoria dels que van arribar a Catalunya. Aquest estiu se n'esperen més de 300.000, un xifra que suposaria un creixement del 20% i consolidaria el rus com el principal mercat estranger.

Les xifres no han passat inadvertides al teixit comercial de les comarques tarragonines, que es prepara per treure'n el màxim profit, i més si es valora la predisposició dels russos a gastar durant les vacances. Segons Octavi Bono, gerent del Patronat de Turisme de la Costa Daurada, "es deixen una mitjana de 1.300 euros durant els 10-11 dies que passen aquí". Les associacions de botiguers i els ajuntaments estan fent tot el que poden perquè els turistes russos representin una bombona d'oxigen per als comerciants, que pateixen la crisi. La clau és saber tractar el client rus i, si pot ser, en el seu idioma. Per això aquest hivern han proliferat els cursos de rus per a comerciants, a Reus i a Tarragona, on hi ha les zones comercials més potents.

Un baròmetre de les esperances dels comerciants en el mercat rus és la guia Costa Daurada Magazine , una publicació traduïda al rus amb informació turística. Hèctor Guasch, l'emprenedor que la impulsa, diu que han "triplicat els anunciants, perquè el comerç vol arribar com sigui als turistes russos". Aquest estiu se'n distribuiran 30.000 exemplars.

L'

Més continguts de