Societat 13/06/2012

Els turistes puntuen la ciutat de Barcelona amb un 8,28

L'oferta arquitectònica és l'element més ben valorat, seguit de l'oferta cultural i les infraestructures

Efe
1 min
La Sagrada Família sense autocars turístics

BarcelonaLa nota que els turistes van posar a Barcelona l'any passat va pujar fins als 8,28 punts en una escala de 10 i va superar, d'aquesta manera, la puntuació de 8,14 que la ciutat va obtenir el 2010. Aquesta millora de la valoració es produeix a tots i cadascun dels 21 aspectes que els turistes puntuen de la ciutat, com l'arquitectura, la cultura, els hotels, els transports, els restaurants, la neteja o la seguretat, segons els resultats de les 'Estadístiques de turisme a Barcelona i província', que han presentat avui la Diputació i Turisme de Barcelona.

L'oferta arquitectònica és l'element més ben valorat pels turistes, que li atorguen una nota d'excel·lent, un 9,06, davant del 8,75 del 2010. La consagració de la Sagrada Família, que va tenir una gran repercussió internacional i mediàtica al novembre del 2010, és un dels factors que podrien explicar aquesta millora de la puntuació.

A l'arquitectura la segueix, amb una diferència de menys de mig punt, l'oferta cultural (8,65) i, posteriorment, les infraestructures (8,42) i el caràcter i l'amabilitat dels ciutadans (8,41). Els sorolls i la seguretat ciutadana, dos dels aspectes més mal valorats en anys anteriors, també milloren el 2011, en aconseguir una nota de 7,14 i 7,53, respectivament.

En l'enquesta del 2011 s'hi han introduït les platges com un nou aspecte a valorar per part dels turistes, que atorguen a les diferents àrees de bany del litoral barceloní un 7,98 sobre 10.

stats