SOCIETAT
Societat 25/04/2012

Una oferta turística permetrà banyar-se entre tonyines a l'Ametlla de Mar

L'empresa Balfegó, especialitzada en la pesca de tonyina vermella, espera incrementar en 400.000 euros els seus ingressos a partir d'aquesta iniciativa

Efe
2 min

BarcelonaEls turistes podran banyar-se entre tonyines vermelles a partir de l'1 de juny a l'Ametlla de Mar (Baix Ebre), dins d'un 'tour' turístic organitzat per l'empresa Balfegó que espera incrementar amb aquesta iniciativa els seus ingressos en 400.000 euros durant el primer any.

Segons ha explicat Juan Serrano, director general de Balfegó, empresa especialitzada en la pesca de tonyina vermella, la idea de nedar entre tonyines s'emmarca en un projecte per donar a conèixer la vida i propietats de la tonyina vermella i ha sigut molt ben acollida entre els operadors de la zona.

Tuna Tour, que és com es coneix aquesta iniciativa, està dirigida a turistes que busquen "experiències diferents" i que, a més de nedar entre peixos que pesen una mitjana de 180 quilos i que mesuren fins a tres metres, podran també donar-los menjar.

Els turistes aniran en un catamarà, amb plaça per a 69 passatgers, en el qual podran degustar diferents plats de tonyina vermella i veure vídeos sobre la vida d'aquest animal mentre viatgen fins a la piscifactoria on es cria la tonyina, que està a 2,5 milles del port de l'Ametlla.

Quan arribin a la destinació veuran com es cria la tonyina i podran "gaudir de l'experiència de nedar-hi" en unes piscines especials, cosa que només es fa també des d'aquest any a Austràlia, encara que no amb tonyines vermelles.

El preu de Tuna Tour és de 59 euros per a adults i de 29 per a nens, i l'empresa espera realitzar tres passis al dia en temporada alta, a més d'organitzar 'tours' per a executius i col·legis de nens.

Serrano ha explicat que la tonyina vermella arriba a la costa de Tarragona a finals d'abril per reproduir-se i se'n torna a anar al juliol.

L'empresa Balfegó es dedica a pescar les tonyines vives i portar-les a la piscifactoria per vendre-les durant tot l'any. Fins fa quatre anys, el 100% de la producció s'exportava a Tòquio, on són grans consumidors d'aquest animal, però ara es distribueix per molts altres països.

El grup Balfegó té capacitat per produir 1.400 tones de tonyines a l'any i una facturació prevista per a aquest any de 59 milions d'euros.

stats