Universitats
Societat 14/10/2021

La UAB assumeix que caldrà una setmana més per tornar a tenir internet a causa de l'atac informàtic

De moment la incidència no afecta les classes presencials, que es van reprendre dimecres

M.R.
2 min
El campus de la Universitat Autònoma de Barcelona en una imatge d'arxiu

BarcelonaLa cosa va per llarg. La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) necessitarà almenys una setmana més per poder recuperar la connexió a la xarxa arran de l'atac informàtic de dilluns passat. Dimecres es van reprendre les classes presencials al campus, però sense internet. Els professors han allargat els terminis d'entrega dels treballs per la via virtual i a la universitat es funciona sense internet i s'han recuperat les pissarres. La principal afectació és per als alumnes, la majoria dels quals tenien apunts penjats al núvol de la universitat, i per a les assignatures que necessiten el suport informàtic per funcionar. Tot i així, aquests dies s'han prioritzat les classes teòriques i es tornen a prendre apunts a mà.

Inicialment la UAB preveia recuperar la normalitat dilluns vinent però fonts del centre han admès aquest dijous que caldrà més temps. Els tècnics continuen netejant els arxius danyats i la idea és que de mica en mica, quan es comprovi que estan tots nets, es pugui anar recuperant la normalitat de les assignatures de manera progressiva.

Els terminis d'entrega s'han flexibilitzat i s'allargaran fins que la incidència se solucioni. Mentrestant, la UAB ha aprofitat les xarxes per informar els alumnes de la represa de les classes i del funcionament de la universitat mentre duri l'afectació per l'atac. Cada facultat ha utilitzat el seu compte a Twitter per explicar com es reprèn l'activitat, algunes han obert comptes a Telegram i en general s'ha penjat un document de preguntes freqüents per resoldre els principals dubtes i emetre recomanacions al professorat i als estudiants. També s'ha habilitat un codi QR penjat a les facultats amb la informació.

En general, professors, personal administratiu i alumnes poden fer servir els portàtils, però desconnectats de la xarxa i preferiblement en mode avió. El mateix passa amb els mòbils i les tauletes. A l'aula es poden fer servir els projectors però es recomana que si s'ha de fer una presentació en format digital es porti en un llapis de memòria i que després es formategi i s'hi passi un antivirus. Les classes a les aules d'informàtica s'han adaptat i aquests dies s'hi faran sessions teòriques en lloc de pràctiques. El correu i les eines telemàtiques també funcionen, però només als ordinadors que ja tenien la sessió oberta perquè, si no, no és possible identificar-se com a usuari.

stats