La ultradretana Marine Le Pen no donaria suport a França a una llei de l'avortament com la d'Espanya

Creu que "Espanya ha de poder triar les seves lleis" però no traslladaria al seu país el text de Gallardón

La líder del partit ultradretà francès Front Nacional (FN), Marine Le Pen, ha declarat aquest dimecres que no donaria suport a França a una llei sobre l'avortament com la que prepara el govern espanyol, impulsada pel ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón.

"Espanya ha de poder triar les seves pròpies lleis. Però li puc dir que jo no donaria suport a una llei similar a França", ha dit la màxima responsable del FN a diversos mitjans espanyols després d'una conferència de premsa a París sobre política internacional.

Le Pen ha afegit que no es planteja "limitar l'accés a l'avortament a França", tot i que considera que "a França cal aplicar ajudes perquè les dones puguin tenir i quedar-se amb els seus fills quan ho desitgin".

Respecte del projecte de llei del govern francès que debat aquests dies l'Assemblea Nacional i que considera l'avortament un dret de les dones no sotmès a cap supòsit, Le Pen ha manifestat en altres ocasions que entén que la interrupció voluntària de l'embaràs "no ha de ser un mètode contraceptiu com els altres".

Més continguts de