TELECOMUNICACIONS
Societat 19/04/2011

La UE investiga si les operadores bloquegen el tràfic d'internet

Els resultats de la investigació es faran públics a finals d'any i detallaran les empreses que porten a terme 'pràctiques dubtoses', com ara reduir la velocitat dels serveis o posar obstacles a la portabilitat

Redacció / Agències
2 min
EFE

BarcelonaLa vicepresidenta de la UE i responsable de Telecomunicacions, Neelie Kroes, ha anunciat avui que la comissió investigarà les operadores de telecomunicacions per esbrinar si redueixen la velocitat dels serveis, com els de veu sobre IP a Skype, si la velocitat contractada per l'usuari és real o si posen obstacles perquè els usuaris canviïn ràpidament de companyia. Els resultats de la investigació es faran públics al desembre i detallaran el nom de les empreses que porten a terme aquestes pràctiques dubtoses.

La Comissió ha encarregat l'estudi a l'Organisme de Reguladors Europeus de Comunicacions Electròniques (ORECE). En el procés també hi participaran els reguladors de telecomunicacions de tots els Estats membres, com ara la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions (CMT).

L'objectiu de la investigació és "garantir que els ciutadans i les empreses de la UE puguin gaudir dels beneficis d'un internet obert i neutral, sense restriccions ocultes, i a la velocitat promesa pels proveïdors", segons ha explicat Neelie Kroes.

La comissària ha advertit que examinarà "en particular els casos de bloqueig o reducció de velocitat no anunciada de certs tipus de trànsit i també els casos de publicitat enganyosa sobre la velocitat de la banda ampla". En cas de copsar "pràctiques dubtoses", proposarà "mesures més estrictes", que poden adoptar la forma de directrius o fins i tot de legislació. “Si això és insuficient, estic disposada a prohibir el bloqueig de serveis o aplicacions legals", ha dit Kroes.

Les noves regles de la UE en matèria de telecomunicacions, que entraran en vigor el 25 de maig, obliguen als operadors a informar als clients, abans de firmar el contracte, sobre les seves tècniques de gestió de tràfic, possibles restriccions d'accés a serveis particulars i velocitat d'internet.

stats