Universitats
Societat 09/03/2012

Una universitat de Pequín impartirà estudis de llengua i cultura catalana

El centre xinès ha arribat a un acord amb la UAB per impartir aquest itinerari obligatori dins la titulació d'Estudis Hispànics

Efe
2 min

BarcelonaLa Universitat d'Estudis Estrangers de Pequín (Xina) impartirà estudis de llengua i cultura catalanes a partir de l'any 2013, a través d'un acord amb la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Segons que informa aquesta universitat, la llengua catalana serà un itinerari d'estudis obligatori de la titulació de quatre anys d'Estudis Hispànics de la universitat pequinesa, que ofereix docència de 28 idiomes estrangers en les seves titulacions de grau i màster.

Aquesta iniciativa va sorgir de la trobada que van mantenir a Pequín la rectora de la UAB (Vallès Occidental), Ana Ripoll, i el rector de la Universitat d'Estudis Estrangers de Pequín, Chen Yulu, al setembre de l'any passat amb motiu de la celebració del 70 aniversari del centre xinès al que la rectora va ser convidada.

El projecte s'ha fet realitat gràcies a l'aposta de la UAB per relacionar-se amb centres d'estudis de la Xina, amb la creació de l'Institut Confuci de Barcelona i l'obertura d'una oficina pròpia a Xangai.

També ha estat fonamental, segons la UAB, la implicació de Minkang Zhoy, professor de llengua xinesa a la Facultat de Traducció i Interpretació d'aquesta universitat catalana.

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha expressat a la rectora Ripoll "tot el suport" del govern català a aquesta iniciativa, en què el Govern col·laborarà a través de l'Institut Ramon Llull.

Aquesta institució, que promou el finançament de l'ensenyament i la difusió de la cultura catalana a tot el món, aportarà un professor lector per impartir les classes de català a la universitat xinesa.

La UAB manté acords amb 37 universitats i institucions de la Xina, un país que la universitat catalana considera estratègic per al seu projecte d'internacionalització.

A més, l'Autònoma de Barcelona imparteix estudis de llengua xinesa des del 1988, el mateix any que es va crear el Centre d'Estudis Xinesos.

Aquest curs 2011-2012 estudien a la UAB 39 alumnes xinesos de grau, 45 de doctorat, 49 de màster oficial i 55 de formació continuada, a més d'altres 26 estudiants de la Xina que realitzen estades a la universitat a través del programa d'intercanvi.

stats