SOCIETAT
Societat 16/12/2011

Divuit ferits i 3 detinguts en una càrrega dels Mossos en una protesta contra Artur Mas a la UdG

Segons mossos, 12 dels 18 ferits són agents. Els convocants de la concentració critiquen la "violència injustificada" i demanen la dimissió de la rectora.

Ara
2 min
Imatges de la càrrega dels Mossos / ACN

GironaUna vintena de persones han resultat ferides i tres han estat detingudes durant una càrrega dels Mossos d'Esquadra per dispersar un grup d'uns 300 univesitaris que protestaven contra les retallades del Govern a la facultat de Lletres de la Universitat de Girona, al Barri Vell de la capital. Els fets han passat durant la celebració de l'acte institucional dels vint anys de la UdG quan els manifestants han intentat accedir a l'espai on es feia l'acte institucional, presidit pel president de la Generalitat, Artur Mas. Els estudiants han trencat el cordó policial i han accedit al claustre, on han tirat a terra una porta que comunica amb la sala on se celebra l'acte.

Segons han informat els Mossos, dels 18 ferits 12 són agents. Asseguren que pels volts de les 12 del migdia, diversos agents que treballaven limitant el perímetre de seguretat a l'arribada de les autoritats han rebut l'agressió d'una part dels 600 manifestants. Alguns dels concentrats han intentat traspassar el perímetre delimitat i accedir dins del claustre on es celebrava l'acte.

"De forma reiterada, actitud desafiant i amb l'objectiu de poder accedir a l'aula magna, els manifestants han esbotzat una antiga porta d'emergència", diuen els Mossos, que asseguren que han causat danys visibles a l'accés. Entre la porta i la sala hi ha un desnivell de tres metres, per la qual cosa els agents "davant el risc de que els estudiants i els participants a l'acte poguessin resultar ferits de gravetat, han intervingut per garantir la seguretat" i alguns manifestants han llançat objectes als mossos.

Demanen la dimissió de la rectora

La Plataforma de la UdG, que aplega diversos col·lectius convocants, ha denunciat "l'actuació repressiva i la violència injustificada dels mossos.

En un comunicat, han demanat la dimissió de la rectora, Anna Maria Geli, per haver permés violència.

stats