Publicitat
Publicitat

UNIVERSITATS

Les matrícules universitàries s'enfilaran el curs que ve entre un 3,6 i un 7,6%

Dependrà del que decideixi cada comunitat autònoma, agafant com a base l'increment de l'IPC. El ministre Gabilondo anuncia que l'Estat deixarà de subvencionar la tercera matrícula d'una assignatura

Els preus de la primera matrícula universitària s'enfilaran el curs vinent entre el 3,6 i el 7,6%, segons ha anunciat el ministre d'Educació, Ángel Gabilondo. L'increment exacte dependrà de cada comunitat autònoma, que podrà mantenir el mateix preu actualitzant l'IPC o augmentar-lo fins a un 4% més. L'IPC interanual es va situar el març al 3,6%, de manera que l'augment màxim del preu de la matrícula podrà ser del 7,6%.

El ministre també ha anunciat que a partir de la tercera matrícula d'una assignatura l'Estat deixarà de subvencionar-la i l'estudiant haurà d'assumir-ne tot el cost. La mesura vol evitar els alumnes que allarguen l'estada a la universitat.

En paral·lel a l'increment de matrícules, Gabilondo ha anunciat que vol premiar amb 150 euros anuals els universitaris becats que superin més crèdits o assignatures que els que els correspon per curs.

L'increment fixat pels màsters i els ensenyaments de doctorat és d'entre 200 i 400 euros.

La posició de la Generalitat

El conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha assegurat reiterades vegades que vetllarà perquè les universitats catalanes “ siguin més eficients i flexibles, de més qualitat i més internacionalitzades”, i alhora ha apuntat que s'apujarien les taxes universitàries sempre, en paral·lel, això sí, a una política de beques més ambiciosa. Mas-Colell i el secretari d'Universitats, Antoni Castellà, també han dit que són partidaris de fer pagar més per la tercera matrícula.Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de