Societat 02/02/2015

Els rectors pacten endarrerir la reforma universitària de Wert

Les universitats no oferiran graus de 3 anys fins al curs 2017-18

Núria Martínez
1 min
L’encariment dels estudis ha sigut la causa, segons l’informe presentat ahir, del descens d’alumnes a les universitats catalanes.

BarcelonaLes universitats no oferiran els graus de 3 anys fins al curs 2017-18. Així ho ha aprovat aquest dilluns la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE) per àmplia majoria, segons ha anunciat en roda de premsa el president, Manuel López. Es tracta de l'acord al que ha arribat l'assemblea extraordinària de la CRUE celebrada aquest dilluns, després de l'aprovació de divendres passat del reial decret d'ordenació d'ensenyaments universitaris oficials. El reial decret permetrà a les universitats oferir graus de tres anys i màsters de dos. Fins ara, el model obligatori des de l'entrada en vigor del pla Bolonya eren quatre anys de grau i almenys un de màster. Davant d'aquest fet, la CRUE ha aprovat una moratòria per a l'aplicació del decret, amb 57 vots a favor, 5 abstencions i 1 vot en contra.

"És compatible l'acceptació del decret amb l'aplicació d'una moratòria", ha explicat. "Són dos anys de moratòria en que no estarem només esperant, sinó que estarem treballant", ha explicat. López ha defensat que "el resultat de la votació és manifest" tot i que ha reconegut que "hi ha algunes universitats que tenen dubtes". "Podem analitzar situacions concretes, però la majoria vol que hi hagi una moratòria", ha concretat.

stats