Societat 29/06/2012

Quatre de cada deu estudiants pagarà el màxim del 25 per cent del cost de la plaça universitària

La universitat es pagarà en funció de la renda. Hi haurà sis llindars d'acord amb els ingressos i la unitat familiar. La Generalitat destinarà 35 milions d'euros a beques

Joan Serra
1 min

Un 40% dels estudiants universitaris pagaran el màxim per la matrícula –fins a un 25% del cost de la plaça–, segons ha anunciat aquest divendres el secretari d'Universitats, Antoni Castellà. Aquests alumnes, per tant, veuran com s'incrementa un 66% el preu de la matrícula, el màxim previst pel ministeri d'Educació. El Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), reunit aquest divendres, ha aprovat la proposta de la Generalitat. El Govern transformarà el model i aplicarà l'augment de preus en funció de la renda de cada estudiant. "Deixarem de banda un model lineal i n'aplicarem un de progressiu, que és més just i equitatiu", ha explicat Castellà.

Els alumnes hauran de pagar un 60% del cost de la taxa en el moment de la matriculació i abonaran la resta dels crèdits matriculats a finals de desembre del 2012, en funció del tipus de beca de què siguin beneficiaris. Amb l'increment de preus, el Govern preveu recaptar 90 milions d'euros. Fins a 35 milions es destinaran a beques.

stats