RETALLADES SALUT
Societat 01/08/2011

Els veïns de Gràcia boicotegen el tancament de les urgències de l'Hospital de l'Esperança

Els veïns de Gràcia col·lapsen les urgències de l’Hospital de l’Esperança per evitar que tanqui a la nit. Avui també han començat a tancar alguns CAPs pel nou horari d'estiu i els veïns han organitzat acampades

Marta Bausells
2 min

BarcelonaA l’Hospital de l’Esperança del barri barceloní de Gràcia s’han concentrat una trentena de ciutadans per protestar pel tancament de les urgències nocturnes del centre. Estava previst que l’hospital tanqués les portes a les 21 hores i ja no atengués urgències, de manera que els manifestants hi han anat amb la intenció de desbordar-ne el servei i demostrar que eren necessàries. I ho han aconseguit, ja que s'han col·locat a la porta del centre a l’hora del tancament i l'han impedit.

La convocatòria provenia de l’Assemblea Vila de Gràcia, del moviment del 15-M, però a més d’alguns dels seus integrants s’hi han concentrat ciutadans que no tenien a veure amb el moviment. “Que comencin retallant-se els sous”, deia la Yolanda, que ja havia participat a les assemblees de l’acampada de la plaça Catalunya i va assistir a la protesta amb les seves dues filles, el futur de les quals era la seva màxima preocupació, afirmava.

Aquesta era la tònica general, tant entre indignats com entre veïns. “Molta gent ha mort lluitant per aquest servei bàsic”, deia la Montse López, veïna del barri i desvinculada del moviment. “Els que ho necessiten són els primers perjudicats”, afegia. En Carles Fernández, que deia que la indignació l’havia “despertat”, apuntava que els ciutadans “tenim la reponsabilitat d’actuar” s’aconseguissin o no resultats amb les protestes.

A Molins de Rei, uns 500 veïns, acompanyats de representants de tots els partits polítics, s'han concentrat davant de l'ajuntament i han fet una marxa fins al CAP, que han ocupat durant una hora. Protestaven pel tancament definitiu de les urgències nocturnes. Avui també han començat a tancar alguns ambulatoris (85, entre CAPs i consultoris) pel nou horari d'estiu i els veïns han organitzat acampades. És el cas del CAP d'Horta, on s'hi ha instal·lat una acampada d'unes 10 tendes, i del CAP de Sabadell, entre altres.

stats