A presó un home que va utilitzar quatre identitats falses per fer estafes per valor d'un milió d'euros

Amb una d'elles havia regularitzat la seva situació a l'Estat i havia aconseguit una pensió per invalidesa absoluta

Un home de 38 anys i de nacionalitat lituana ha ingressat a la presó com a presumpte autor de delictes de falsificació de document públic, frau a la Seguretat Social, usurpació d'identitat i estafa. Segons els Mossos d'Esquadra, l'home ha utilitzat fins a quatre identitats falses per fer estafes que poden haver ascendit a un milió d'euros. La investigació, que ha durat un any, es va iniciar arran de la troballa de diferents documents d'identitat en el marc d'un desnonament al districte de Nou Barris.

Tots els documents duien la fotografia del mateix individu, malgrat que remetien a persones diferents. Finalment s'ha arribat a la figura d'un estafador professional que duia un nivell de vida molt elevat. Algunes de les identitats que utilitzava l'individu eren inventades i d'altres eren fruit d'una suplantació de persones d'origen lituà que no havien viatjat mai a l'Estat. La policia explica que amb una d'aquestes entitats l' estafador va aconseguir regularitzar la seva situació a Espanya. També va aconseguir una pensió per incapacitat permanent absoluta, simulant una malaltia que els Mossos afirmen que no patia.

Després de rebre la pensió es va donar d'alta amb altres filiacions a la Seguretat Social com a treballador per cotitzar el mínim suficient per poder rebre noves prestacions. De la prestació per incapacitat ja n'havia rebut més de 115.000 euros i, a més, estava en curs d'aconseguir la mateixa situació d'incapacitat per a una altra de les identitats.

Una altra font d'ingressos considerable era l'obtenció de préstecs, també a través de les identitats falses, que poc temps després deixava de pagar. A més, els productes que comprava se'ls venia posteriorment.

Després de la detenció, el jutjat d'instrucció va autoritzar l'entrada i perquisició al domicili del presumpte autor dels fets. Allà, els agents van trobar objectes de luxe, diners en efectiu, molta documentació encara pendent d'estudi i diverses claus de vehicles. Així mateix, es van intervenir dos automòbils d'alta gamma que li pertanyien. La investigació, que encara continua oberta, ha determinat que l'estafa podria arribar a un milió d'euros.