PROTESTES A LES ILLES
Societat 05/10/2013

Els professors en vaga de les Balears tornaran a fer classe el dilluns

Després de tres setmanes de vaga i set reunions fracassades de negociació amb la Conselleria d'Educació, l'Assemblea de Docents opta per aturar la vaga però adverteix que mantindrà les mobilitzacions

Efe
1 min

PalmaEls professors de les Illes Balears en vaga des del passat 16 de setembre per protestar per la imposició del decret que limita el català a les aules, l'anomenat Tractament Integrat de Llengües (TIL), tornaran a fer classe a partir del proper dilluns.

Així ho ha comunicat en una nota pública el comitè de vaga després que les assemblees de docents de Mallorca, Menorca i Eivissa votessin per majoria suspendre temporalment la vaga indefinida i seguir negociant l'aplicació del trilingüisme amb la Conselleria d'Educació.

Els professors en vaga de Formentera van apostar ahir per mantenir la vaga indefinida, però ja van avisar que acatarien la decisió majoritària.

Després de tres setmanes de vaga i set reunions fracassades de negociació amb la Conselleria d'Educació, l'Assemblea de Docents, l'entitat convocant de l'aturada al costat de l'STEI (sindicat majoritari) i CCOO, ha optat per aturar la vaga però ha advertit que mantindrà les mobilitzacions.

L'objectiu, segons han indicat els portaveus, és que les classes en anglès de diferents assignatures s'introdueixin atenent a criteris pedagògics per aconseguir millores educatives i laborals i que se suspengui el procés sancionador contra els directors de tres instituts de Maó que van expressar la seva discrepància amb el TIL.

El comitè de vaga tornarà a reunir-se dilluns amb els responsables de la Conselleria d'Educació, que es va comprometre a mantenir obert el diàleg fins a aconseguir un acord si se suspenia l'aturada.

stats