Serveis mínims del 40% a Rodalies durant la vaga d'aquest dimecres a Renfe

De 12 a 16 i de 20 a 24 h només circularan quatre de cada deu trens. Les aturades es repetiran el 30 d'agost i l'1 de setembre

El departament de Treball, Afers Socials i Famílies i el ministeri de Foment han establert uns serveis mínims del 40% per als trajectes de Rodalies durant la vaga parcial convocada pel sindicat CGT per a aquest dimecres. Així, entre les dotze del migdia i les quatre de la tarda i de vuit del vespre a mitjanit només circularan quatre de cada deu trens, mentre que fora d'aquestes franges el servei serà l'habitual.

D'altra banda, durant el període d’aturades parcials, la mobilitat dels passatgers dels trens de llarga distància convencional i alta velocitat s'assegurarà amb un servei del 78% dels trens afectats, que són els que es mouen amb personal de Barcelona. Pel que fa als trens Avant s'ha fixat uns serveis mínims del 65%. Segons ha explicat Renfe en un comunicat, els passatgers afectats per l'aturada podran sol·licitar un canvi o el reemborsament del bitllet sense cap cost addicional.

La convocatòria es repetirà els dies 30 d'agost i 1 de setembre, coincidint amb l'operació tornada. El 31 de juliol ja es va fer una primera mobilització, amb un seguiment que no va arribar al 3%, segons la companyia.

La CGT ha convocat aquestes aturades per reclamar diverses millores, com un augment de les taxes de reposició, la conciliació familiar, que s'aturi l'externalització dels serveis o el dret a promoció interna, entre d'altres.

Segons el sindicat, a causa de la falta de personal no és possible "mantenir i garantir la prestació d'uns serveis de qualitat i garants d'un ferrocarril per a la majoria" i demana que es compleixi el reial decret 6/2018 referent a l'augment dels llocs de treball i a la reducció de la jornada a 37,5 hores la setmana.