Societat 20/02/2012

Trias assegura que no cedirà per evitar la vaga de TMB durant el Mobile World Congress

La mediació del Departament d'Empresa i Ocupació entre els representants dels treballadors de metro i bus i els directius de TMB ha acabat aquest dilluns sense acord

Efe
2 min

BarcelonaL'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, considera que seria un error si se cedís per evitar la vaga de transport convocada pels treballadors de Transport Metropolitans de Barcelona coincidint amb el Congrés Mundial del Mòbil, però confia en una sortida al conflicte. "Si algú creu que una vaga de transport crea una situació en la qual no es poden fer congressos, és en un error", ha dit Trias en una entrevista a Catalunya Ràdio, en què ha subratllat que seria una equivocació "cedir". L'alcalde ha reiterat que s'està fent "l'impossible per solucionar" el conflicte de TMB, "però no a qualsevol preu" i ha assegurat que l'empresa té "la voluntat de negociar, arribar a acords i complir compromisos".

Els sindicats mantenen la convocatòria de vaga entre el 27 de febrer i l'1 de març, coincidint amb la celebració del Mobile World Congress, ja que les posicions amb la direcció estan "molt allunyades". "O posen el conveni signat sobre la taula o no hi haurà acord", ha sentenciat el conductor d'autobús i membre del comitè d'empresa de TMB, Faustino Mondragón. La Generalitat tornarà dimarts a fer de mediadora entre la direcció i els representants dels treballadors del bus, una reunió que es repetirà dimecres amb els sindicats del metro.

Trias ha acusat la CGT d'utilitzar l'estratègia d'implicar-lo a ell en el conflicte amb TMB. "És una part petita del col·lectiu que es mou i el que jo no faré és caure en aquestes trampes", ha declarat Xavier Trias, que ahir va ser xiulat i escridassat per un grup de treballadors de TMB durant la inauguració de la Filmoteca de Catalunya. Avui a les marquesines d'autobusos han aparegut cartells en els quals s'anuncia la vaga dels dies 27, 28 i 29 de febrer i 1 de març i se'l culpa del conflicte a TMB per ser el màxim responsable del transport públic de la ciutat.

stats