SUCCESSOS
Societat 07/08/2011

Una grua treballa per retirar el pesquer que s'ha enfonsat al port de Sant Feliu de Guíxols

Una grua de gran tonatge treballa en aquests moments per retirar el vaixell pesquer que aquesta matinada s'ha enfonsat al port de Sant Feliu de Guixols (Girona). La fuita està controlada i acotada al port de la localitat gironina

Agències
2 min

Sant Feliu de GuíxolsUna grua de gran tonatge treballa en aquests moments per retirar el vaixell pesquer que aquesta matinada s'ha enfonsat al port de Sant Feliu de Guíxols (Girona) que ha obligat a activar una triple barrera de contenció per impedir que s'expandissin els prop de 2.000 litres de combustible de la nau.

La Direcció General de Protecció Civil manté en prealerta el Pla d'Emergències per Contaminació Marina (CAMCAT) pel vessament de combustible provocat pel vaixell pesquer que s'ha enfonsat aquesta matinada a Sant Feliu de Guíxols (al Baix Empordà). La fuita, però, està controlada i acotada al port de la localitat.

Segons fonts de Protecció Civil, les barreres protectores que s'han posat –que tanquen uns 10.000 metres quadrats de superfície– han impedit que el combustible sortís del recinte del port. Com sempre passa en un fet semblant, Protecció Civil ha activat una situació de prealerta, tot i que no hi ha perill que el combustible vagi a parar a la sorra ni a alta mar.

També s'han fet tasques de dissolució de la taca mitjançant productes biodegradables i processos mecànics de batut amb hèlix. A més, l'escalfor del sol ajuda a l'evaporació del producte. Al llarg del matí, a la platja ha onejat la bandera groga per les petites taques que han sortit de la barrera però no s'acosten a l'àrea de bany, segons informa Protecció Civil.

Les autoritats marítimes i l'Ajuntament estan gestionant el servei d'una grua per reflotar el pesquer enfonsat, durant les pròxmes hores o dies. El port de Sant Feliu funciona amb normalitat, però la dàrsena, on hi ha la barca enfonsada i els equips operatius treballant-hi, es manté tancada.

Els fets han passat cap a les tres d'aquesta matinada, quan els Bombers de la Generalitat han rebut l'avís que el vaixell de pesca Ankapema amarrat al port de Sant Feliu de Guíxols s'estava enfonsant. En el moment de l'enfonsament no hi havia ningú a l'interior de l'embarcació, segons informa l'ACN. Els bombers han instal·lat un aparell de bombes per aspirar l'aigua que entrava a la nau, però no han pogut evitar l'enfonsament en una zona poc profunda del port. L'embarcació té un dipòsit amb 2.000 litres de combustible i bona part ha anat a parar al mar, tot i que les barreres protectores instal·lades han evitat que el cru hagi anat més enllà de les aigües del port, segons informa Efe.



p { margin-bottom: 0.21cm; } p { margin-bottom: 0.21cm; }

stats