SOCIETAT
Societat 23/07/2012

El govern valencià envia quatre avions Air Tractor als incendis de l'Alt Empordà

Els mitjans aeris treballaran en la zona pròxima al pantà de la Boadella

Acn
1 min

ValènciaLa conselleria valenciana de Governació ha informat aquest dilluns que la Generalitat Valenciana ha enviat quatre avions Air Tractor als incendis de l'Alt Empordà per col·laborar en les tasques d'extinció. Els mitjans aeris valencians desplaçats estan assignats a la zona nord de l'incendi, en les proximitats del pantà de Boadella i segons l'evolució dels incendis de la Jonquera i Portbou, els aeris podrien tornar a intervenir dimarts al matí, ha informat el govern valencià. L'executiu ha mostrat a través d'una nota de premsa la seva màxima disposició a donar suport en els treballs de l'incendi. Des de 2001 la Generalitat Valenciana i els governs de Catalunya, Balears, Aragó, Castella -la Manxa i Múrcia tenen en vigor un acord de col·laboració i coordinació dels mitjans per a l'extinció d'incendis forestals en zones limítrofes.

El govern valencià ha remarcat que amb la renovació anual d'aquest acord "es fa un pas més en la necessària solidaritat entre territoris i es potencia els mecanismes de col·laboració i de coordinació per fer front a la lluita contra els incendis forestals".

La nota assenyala que el govern valencià sempre envia recursos humans i materials a altres territoris limítrofs i ha recordat que en els recents incendis declarats a Cortes de Pallars (Vall d'Aiora) i Andilla (Serrans) es va rebre ajut de Catalunya així com de Balears, Aragó, Madrid, Castella -la Manxa, Múrcia, Galícia i Extremadura.

stats