Societat 16/09/2013

La Vall d'Aran iniciarà la recollida selectiva de la fracció orgànica a partir de l'1 d'octubre

És l'únic territori català en què cap dels seus municipis té contenidors orgànics al carrer. Els primers que ho aplicaran seran Viella, Bossòst i Les

Acn
1 min
Cubells per a la recollida de la fracció orgànica penjats al davant d'un bloc d'habitatges de Celrà

VielhaEl Consell General d'Aran iniciarà la recollida selectiva de la fracció orgànica als municipis de Viella, Bossòst i Les a partir del proper 1 d'octubre.

Per facilitar la participació ciutadana en la recollida selectiva, el govern aranès, amb els respectius ajuntaments, ha reorganitzat la distribució de contenidors de vorera concentrant-los en illes completes per a les fraccions, cosa que facilitarà el dipòsit de les diferents matèries dels residus i, al mateix temps, deixarà més nets els carrers dels nuclis urbans.

El govern aranès realitzarà reunions informatives i facilitarà cubells i bosses específiques per a la separació de la fracció orgànica. Als participants també se'ls repartirà imans amb explicació del contingut de cadascuna de les fraccions amb els formats que l'Agència de Residus de Catalunya té a disposició dels usuaris en la web de comunicació.

"Tot aquest material, així com els iglús que faltaven per acabar les illes, ha significat un esforç econòmic de més de 50.000 euros'' ha manifestat Carlos Barrera, síndic d'Aran.

La Vall d'Aran, amb una població de poc més de 10.000 habitants, va generar el 2012 un total de 8.286 tones de residus municipals, un 7,69% menys que l'any anterior. Això suposa una ràtio de 2,26 kg/hab/dia, quan la mitjana de Catalunya és d'1,35 kg/hab/dia.

stats