Ciència i salut
Societat 07/04/2011

Vaques modificades genèticament fan llet similar a la humana

La llet que produeixen les vaques transgèniques té proteïnes que només es troben a la llet materna i que protegeixen els infants d'infeccions

Redacció
1 min

BarcelonaEn un futur, potser no caldrà que els bebès mamin de les seves mares per gaudir dels beneficis de la llet materna. Científics xinesos han creat un total de 17 vaques que produeixen llet amb quantitats importants de lisozima, una proteïna que ataca els bacteris. La lisozima es troba en les llàgrimes, la saliva i la llet materna i, en el darrer cas, protegeix els nadons de les infeccions bacterianes i millora els seus sistemes immunitaris en els seus primers dies de vida.

Per aconseguir-ho, els investigadors del Laboratori d'Agrobiotecnologia de la Universitat d'Agricultura Xinesa han introduït gens humans a l'ADN de vaques frisones –les típiques blanques amb taques negres–.

Les vaques transgèniques produeixen, a més, lactoferrina i lactoalbúmina, proteïnes que les vaques normals no generen i que tenen qualitats nutritives i protectores. A més, els científics han canviat la quantitat d'altres nutrients com el greix, per fer la llet més equilibrada. També li han modificat la textura perquè s'assembli més a la llet humana; tot i això, Ning Li, el director de la investigació, diu que el gust és més fort. Li proposa aquesta llet com a alternativa futura a la llet materna, i assegura que és tan segura com la llet de vaca normal.

stats