Els veïns de Ciutat Vella aturen deu desnonaments en un matí

S'han organitzat diferents fronts per aturar desallotjaments al Raval, la Barceloneta i el Gòtic

Cada dia es duen a terme uns deu desnonaments a Barcelona, segons les dades de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH). Aquest dimecres, a més, tots deu han confluït al districte de Ciutat Vella –set al Raval, dos al Gòtic i un a la Barceloneta– i tots han sigut aturats pels veïns del districte.

"Normalment s'agrupen per districtes, però mai havíem aturat tants desnonaments en un sol dia", explica el portaveu d'Acció Riera Baixa, Santi González. Com ell, membres de les plataformes Sindicat d'Habitatge del Raval, Raval Rebel, Resistim al Gòtic i la PAH van fer ahir una crida a través de les xarxes socials, com ja és habitual, per mobilitzar la ciutadania a col·laborar amb la "lluita per l'habitatge". Al matí, col·lectius i veïns s'han organitzat en grups per aturar l'onada de desnonaments. 

El perfil "de sempre"

Entre els afectats per l'operació, hi havia sobretot dones grans i famílies de col·lectius vulnerables, "el perfil de sempre", segons González. "La majoria provenien de pisos de lloguer, com és habitual", afegeix, "paguen 360 euros i de cop els en demanen 1.600". 

González explica que, en casos com aquest en què es concentra un gran nombre de desnonaments, els col·lectius organitzats es divideixen en grups més petits "per poder cobrir tots els casos", que moltes vegades coincideixen a la mateixa hora.