Els comerciants de Sant Antoni comptabilitzen 110 assalts en sis mesos

L'associació Sant Antoni Comerç per la Seguretat critica que molts dels lladres són reincidents

Els comerciants del barri de Sant Antoni de Barcelona denuncien que els robatoris als seus locals continuen a l'alça. Després dels cinc nous casos detectats aquest cap de setmana, els botiguers comptabilitzen 110 robatoris o intents de robatori en els últims sis mesos. El sector va fer saltar l'alarma a mitjans de juny, però asseguren que senten com els cossos de seguretat i l'Ajuntament han ignorat les seves demandes. La plataforma Sant Antoni Comerç per la Seguretat, amb més de 200 botiguers associats, critica les "poques detencions" que s'han fet i que no són efectives perquè els lladres "al cap de poques hores estan lliures i tornant a robar". 

Els comerciants de Sant Antoni denuncien una onada de robatoris

Els establiments van impulsar la campanya 'Vigila' a principis de juny, que convidava els veïns a trucar al 112 si veien "res estrany". Més de 1.500 comerços del barri ja tenen el cartell de la iniciativa penjat a l'aparador o la porta, segons la plataforma. "La gent comença a estar molt espantada", expliquen des de l'entitat, i critiquen que la ciutat "s'està convertint en una ciutat sense llei".

L'associació ha explicat que la majoria dels robatoris tenen lloc de nit i es fan trencant les persianes dels locals comercials. Habitualment, l'objectiu és l'efectiu de caixa, tot i que també hi ha casos en què l'interès recau sobre objectes que poden revendre fàcilment, com petits aparells electrònics.