Societat
Societat 13/03/2011

Veïns de Mataró es manifesten contra un centre de menors

El traslladat de l'equipament a la parròquia Mare de Déu de Montserrat de la localitat ha generat reaccions adverses

Efe
1 min

MataróUna cinquantena de veïns del Pla d'en Boet de Mataró s'han manifestat en contra de la ubicació d'un centre de menors al barri. Està previst que l'equipament, que actualment es troba als afores de la ciutat, es traslladi a la parròquia Mare de Déu de Montserrat, que ha cedit uns espais a la institució.

Els veïns s'han manifestat al migdia i han lluït samarretes amb lemes contra el trasllat del centre. Els feligresos que sortien de l'església podien llegir pancartes com "No al centre a la parròquia" o "Barón dóna la cara", en referència a l'alcalde del PSC Joan Antoni Barón. Al barri de l'Havana de la mateixa localitat hi ha ubicat un altre centre de menors i els veïns temen que, a partir d'ara, amb l'arribada dels joves al barri es puguin produir aldarulls.

Des de l'església, en canvi, són totalment partidaris del trasllat del centre, fins i tot un manifest del Consell Patronal dóna suport a la iniciativa de la parròquia. "Esperem que el conflicte es resolgui, perquè el centre és necessari per ajudar uns joves que tenen unes necessitats determinades, que ho estan passant malament", ha destacat el rector Josep Lluís Socies. Socies també ha demanat que es dugui a terme una mediació entre partidaris i detractors del centre.

El president de l'Associació de Veïns del Pla d'en Boet, Quim Navarro, ha explicat que "des del primer moment l'associació es va manifestar a favor d'aquest centre de menors" i ha expressat la voluntat que les obres s'acabin i puguin seure a negociar. Els veïns contraris al trasllat del centre, en canvi, no han volgut fer declaracions als mitjans.

stats