SOCIETAT
Societat 09/10/2012

Es redueix a 90 km/h la velocitat màxima en alguns accessos de Barcelona per la presència de pols sahariana

Territori i Sostenibilitat farà un seguiment de l'episodi i aixecarà la restricció quan disminueixi la contaminació

Acn
1 min

BarcelonaLa velocitat als accessos de Barcelona queda limitada a partir d'aquest dimarts a migdia a 90 quilòmetres per hora a les vies equipades amb els sistemes de velocitat variable per l'augment de partícules en l'atmòsfera, concretament de pols sahariana amb concentracions de pols en superfície d'entre 20 i 40 micrograms per metre cúbic, associada a unes condicions atmosfèriques que en dificultaran la dispersió.

Així, el Servei Català de Trànsit regularà a través de la senyalització variable a les entrades i sortides de Barcelona per la C-31, la C-32 i el tram entre el Papiol i l'Avinguda Diagonal (AP-7 i B-23), excepte en aquells trams on el límit ja sigui inferior. A la resta de vies, es recomana circular a aquesta velocitat a través dels panells de missatgeria variable. Territori i Sostenibilitat, a través de la Direcció General de Qualitat Ambiental, farà un seguiment acurat de l'episodi per aixecar la mesura temporal tan bon punt es prevegi una disminució de la concentració.

Els límits que marca la Unió Europea per a aquest contaminant són els 50 micrograms per metre cúbic, que no es podrà superar més de 35 ocasions per any, durant 24 hores com a valor límit diari i 40 micrograms per metre cúbic com a valor límit anual durant un any civil.

El darrer episodi ambiental es va produir entre el 10 i el 14 d'octubre de 2011, en aquell cas per alts nivells d'òxids de nitrogen (NOx).

stats