Societat 09/12/2014

Vendaval mortal

Tres persones han mort a causa del temporal de vent, diverses carreteres estan tallades i hi ha incidències en el servei ferroviari

Ara
2 min

BarcelonaEl temporal de vent que afecta des d'aquest dilluns al vespre Catalunya ja s'ha cobrat tres víctimes mortals. Les dues últimes han estat un home i una dona que, aquest dimarts al migdia, han rebut l'impacte d'un mur que els ha caigut a sobre. Es tracta de la paret de l'antiga fàbrica AEG de Terrassa.

Ahir a la nit una dona també va morir després de bolcar amb una autocaravana a l'AP-7 entre Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant (Baix Camp). Segons els Mossos d'Esquadra la principal hipòtesi de la causa de l'accident és el vent.

Les fortes ventades també han provocat diverses incidències en el servei ferroviari de la xarxa de Rodalies. La més important ha estat el descarrilament d'un tren entre les Franqueses i Centelles, després de xocar contra un arbre que havia fet caure el vent al mig de la via. El maquinista ha resultat ferit. També està tallat el servei ferroviari per caiguda de troncs entre les estacions de Sabadell Sud i Sant Vicenç de Castellet. El servei quedarà interromput en aquestes dues línies com a mínim fins aquest dimecres al matí.

Diverses carreteres també estan tallades per caigudes d'arbres, com la C-17 a l'Ametlla del Vallès en els dos sentits de la marxa o la carretera N-150, que uneix Sabadell i Terrassa. Al Pirineu és obligatori l'ús de cadenes en una desena més de vies.

El vent també ha provocat diversos incidents. Entre els més importants hi ha l'arrencada de part del material aïllant de la coberta del Centre Esportiu Municipal de Can Dragó a Barcelona. A més, s'han hagut de tancar dues escoles a Terrassa i Sabadell per la caiguda d'arbres. A la Fira de Santa Llúcia de la ciutat de Barcelona han caigut tres parades que han causat dos ferits lleus.

Davant tots aquests incidents, el Govern ha prohibit aquest dimarts al migdia la realització d'activitats a l'aire lliure i ha activat la fase d'emergència pel temporal de vent.

De fet, les afectacions han arribat també al subministrament elèctric. Més de 26.500 llars segueixen aquest dimarts al vespre sense subministrament de llum a Catalunya, la majoria a les comarques barcelonines del Vallès, el Maresme, les comarques centrals i Girona.

stats