Societat 22/02/2011

El vent frega els 150 km/h a l’Ebre

El temporal està sent molt dur a les terres de l’Ebre i al camp de Tarragona, a la Sénia s’hi ha registrat un cop de 145 km/h

Miquel Bernis
1 min

BarcelonaMatí de vent molt fort a diverses comarques però sobretot a les terres de l’Ebre i al camp de Tarragona, on amb el pas de les hores les ventades han anat a més, fins al punt que s’ha registrat un cop de 145 km/h a l’estació de la xarxa meteoclimatic situada a la Sénia. Aquest és el cop més dur del que tenim constància fins ara, però el vent també ha superat els 120 km/h a Amposta, l’Albiol, a Ulldecona i al Perelló i ha bufat amb ratxes de més 100 km/h als afores de Reus, a Valls o a l’Hospitalet de l’Infant.

El vent també està sent molt dur al Pirineu, però en aquest cas es nota sobretot a les cotes altes, per sobre de la cota 2000 a Boí i a Espot les ratxes han superat els 130 km/h, segons dades de les estacions de Meteocat. A ciutats com Tarragona, Castelló, Barcelona, Alacant, Palma o Terrassa el vent també s’hi ha deixat sentir amb moltes ganes, assolint ratxes d’entre 50 i 70 km/h.

El vent està arribant aquest matí al seu punt més violent, a la tarda amainarà a la majoria de comarques, i a les comarques de l’Ebre si més no perdrà força. Només en alguns indrets de l’Empordà el vent serà més fort a la tarda que al matí.

stats