Societat 26/12/2013

Alerta pel fort vent i el risc d'onatge

Activats els plans Procicat i Inuncat per les fortes ventades a les comarques de Tarragona i al sud central i el risc d'onatge a la meitat nord del Litoral

Ara
1 min
El fort vent ha fet caure arbres aquesta matinada de dijous a l'Hospitalet de Llobregat / @lameteodelbaix

BarcelonaProtecció Civil ha activat en fase d'alerta el pla Procicat pel fort vent, després que a les comarques de Tarragona i al sud central s'hagin registrat cops de vent de més de 90 km/hora. Segons informa Catalunya Informació, el telèfon d'emergències, el 112, ha rebut durant aquesta matinada de dijous una seixantena de trucades relacionades amb el fort vent.

També es manté l'alerta del pla Inuncat per la mala mar a la meitat nord del Litoral, on les onades poden superar els 2,5 metres d'altura al llarg del dia d'avui.

Aquest dijous, la neu quedarà restringida al Pirineu Occidental, concretament a les comarques de la Vall d'Aran, Alta Ribagorça i Pallars Sobirà. En aquest sentit, hi ha un avís del Servei Meteorològic de Catalunya que indica que la cota de neu se situarà a l'entorn dels 600 metres. En aquesta zona del Pirineu es podrien acumular més de deu centímetres als 900 metres.

stats