Societat 21/02/2011

Fortes ratxes de vent fins aquest dimarts al migdia

Més de 20 comarques catalanes estan en alerta per la possibilitat que les ratxes de vent puguin superar els 90 quilòmetres per hora

Miquel Bernis
2 min

BarcelonaLes pròximes hores seran de fort vent a moltes comarques, tant als llocs on és més habitual com a comarques on no hi és tan freqüent. Meteocat manté vigent un avís de situació de risc per la possibilitat que les ratxes siguin fortes i Protecció Civil té activat el pla Procicat a gairebé tot Catalunya. Les comarques on es considera més probable que es produeixen aquests forts cops de vent són més de 20, la majoria situades al Pirineu, a l’altiplà central i a les comarques interiors de Tarragona. Els meteoròlegs de la Generalitat, a més, adverteixen que el vent pot arribar a superar els 125 quilòmetres per hora al Baix Camp, al Baix Ebre, al Montsià i a l’Alt Empordà.

També la neu serà protagonista al Pirineu, tot i que no pas de forma general. Durant la tarda d'aquest dilluns ja ha fet acte de presència fins i tot a les zones més baixes de la serralada i a partir dels 1.400 metres el gruix de neu pot superar els 30 centímetres a regions com la Vall d'Aran, la Ribagorça o el nord del Pallars. Amb neu i fort vent és molt possible que es produeixi el fenomen del torb, sobretot aquest dimarts al matí.

Menorca i les comarques interiors del País Valencià també estan en alerta groga per alteració marítima i fortes ventades, respectivament, segons l'Agència Espanyola de Meteorologia. Méteo France, per la seva banda, també té actiu el nivell d'alerta groc (el més lleu) a les comarques de la Catalunya del Nord per fortes ratxes de vent.

Els tres primers dies de la setmana seran de temps canviant però a partir de dijous tornarà a instal·lar-se l’anticicló, amb temperatures força primaverals.

stats