Societat 07/02/2012

Fort vent i més sensació de fred

Avui arribarà una nova massa d'aire fred, i entre aquesta nit i demà l'ambient tornarà a ser de rigorós hivern

Miquel Bernis
2 min

BarcelonaLa tramuntana ha bufat amb moltíssima força durant les últimes hores, i aquesta nit s'han arribat a registrar cops de 170 km/h a Portbou, 132 a l'Escala i 122 a Castelló d'Empúries, segons dades de les estacions de Meteocat i de la xarxa Meteoclimatic. El vent s'ha deixat sentir amb força a molts més indrets; destaquen les ratxes de 103 km/h a Berga, 92 a Banyoles, 84 a Palamós, 81 a Olot, 68 a Granollers, 68 a Badalona i 68 també a Valls. Durant tot el dia bufarà amb molta intensitat al terç nord i es deixarà sentir a la majoria de comarques. El vent augmentarà la sensació de fred respecte d'ahir, i de fet farà entrar una massa d'aire més fred que farà que demà al matí les temperatures tornin a ser molt baixes, sota zero a la majoria de comarques. El fred revifa, i tant la pròxima la nit com la de dimecres a dijous, les glaçades tornaran a generalitzar-se.

En general avui farà sol, i només hi haurà intervals de núvols a les Illes i al vessant nord del Pirineu. Bona part de la setmana continuarem pràcticament sense núvols, i només de cara al cap de setmana es podrien repetir alguns ruixats de neu a cotes baixes, únicament a l'arxipèlag balear.

El fred, doncs, serà ben viu tota la setmana. Dijous les temperatures es recuperaran i s'assemblaran més a les d'ahir, però divendres tornaran a prendre embranzida el fred i el vent. Tot fa pensar que dissabte i diumenge l'ambient serà de rigorós hivern, amb glaçades fins i tot a la costa i temperatures no gaire diferents de les del cap de setmana anterior.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió per al vostre municipi.

stats