ENOLOGIA
Societat 07/12/2011

Els cantants també fan vi

Els cantants Lluís Llach, Joan Manuel Serrat i Josep Maria Mainat i Toni Cruz estan vinculats a cellers i vins catalans. Diferents vies els han portat a elaborar vi però a tots els uneix l'estima per la terra i per les vinyes

Trinitat Gilbert
1 min
Els cantants també fan vi

BarcelonaEl 1997 en Lluís Llach i el seu amic d'infància, Enric Costa, creaven el celler Vall-Llach que té quatre referències cobejades, el Vall-Llach, l'Idus, l'Embruix i l'Aigua de Llum. La mateixa passió pel vi la comparteixen Josep Maria Mainat i Toni Cruz, de la Trinca, que s'han sumat al projecte del celler Laurona. "La veritat és que hem anat pel camí més ràpid; en comptes de plantar vinyes, construir un celler, buscar un enòleg, ens hem ajuntat a un projecte d'èxit que estava en marxa", diuen.

I el 1998 el cantant Joan Manuel Serrat plantava vinyes a la DO Montsant i a la DOQ Priorat i el 2004 treia al mercat els seus primers vins, elaborats amb l'anyada del 2002.

I no només els cantants, també els futbolistes fan vi, com ara l'exjugador del Barça Sergi Barjuan, que ha arrendat vinyes del celler Luis Alegre, o el jugador del Barça Andrés Iniesta que fa vins al seu poble, Fuentealbilla.

Pots llegir l'article complet a l'ARA PREMIUM.

Accés a Araelsnostresvins.cat.

stats