Societat 01/05/2019

Més d'un terç de les víctimes mortals a les carreteres superen els 65 anys

Mor l'autor d'un accident als túnels de Vallvidrera i un motorista a Riudoms

P.e.
2 min
El cotxe implicat en un accident mortal de finals d'abril a la N-II a Maçanet de la Selva

BarcelonaDe les 51 persones que han perdut la vida a les carreteres catalanes els quatre primers mesos d'aquest any, 19 tenien més de 65 anys. Això suposa més d'un terç de les víctimes mortals (el 37%). De les 32 restants, 11 tenien entre 45 i 54 anys, sis entre 55 i 64 anys, sis més entre 25 i 34 anys, cinc entre 35 i 44 anys i quatre entre 15 i 24 anys. Les víctimes mortals han augmentat a la franja de més edat perquè el 2018, entre el gener i l'abril, a les carreteres catalanes havien perdut la vida 12 persones que superaven els 65 anys, set menys que aquest any.

Tot i això, les 51 víctimes dels quatre primers mesos del 2019, produïdes en 49 accidents de trànsit, representen un descens del 18% de les persones mortes respecte al mateix període de l'any passat. Un terç dels morts són col·lectius vulnerables: 10 motoristes, dos ciclistes i cinc vianants. Pel que fa a la franja i els dies que concentren més accidents mortals, la meitat han sigut a la tarda i 34 de les víctimes han patit el sinistre entre divendres i diumenge. 17 persones han perdut la vida a les carreteres tarragonines, 16 a les barcelonines, 10 a les gironines i vuit a les lleidatanes.

Les últimes hores s'han registrat dues noves morts a les carreteres catalanes. La primera víctima és l'autor d'un accident dilluns a la tarda als túnels de Vallvidrera (C-16). L'home, de 53 anys i veí de Sant Cugat del Vallès, estava ingressat a l'Hospital Clínic, on va morir dimarts. El conductor es va desviar del carril on circulava i va xocar frontalment amb un altre cotxe dins els túnels. L'accident va implicar dos vehicles més que anaven al darrere. A part de la víctima mortal, quatre persones més van resultar afectades: un ferit menys greu i tres ferits lleus.

Pel que fa a la segona víctima mortal, ha sigut a primera hora de la tarda d'aquest dimecres en un accident a Riudoms. Per causes que s'estan investigant, s'ha produït una col·lisió lateral per fregament entre una moto i un camió a la carretera TV-3141. A causa del xoc, el motorista, un jove de 27 anys i veí de Reus, ha perdut la vida.

stats